Nieuws2024-01-15T19:43:41+01:00

Basis Arbodienst Nieuws

Alles rondom werk en gezondheid

Nieuws van Basis Arbodienst

Lees hier het laatste nieuws van Basis Arbodienst over werk, gezondheid en arbodienstverlening, geschreven door deskundigen.

16januari, 2024

De rol van de bedrijfsarts en de behandelaren bij ziekte

16 januari 2024|Algemeen|

Een zieke medewerker geeft aan dat hij niet mag werken van zijn fysiotherapeut, specialist of huisarts? Dan volgt er vaak een lastige discussie. Want hoe belangrijk de eigen behandelaar voor de zieke werknemer ook is; het is de bedrijfsarts die moet beoordelen of een medewerker ziek is.

1januari, 2024

Wat is frequent verzuim en wat kun je eraan doen?

1 januari 2024|Algemeen|

Je hoort het bij veel bedrijven: het zijn altijd dezelfde medewerkers die zich ziek melden. Juist die personen zijn meerdere keren per jaar afwezig door ziekte of andere redenen. Frequent verzuim bepaalt de sfeer op de werkvloer, niet alleen voor jou als werkgever maar vooral voor je collega’s. Zij vangen immers de lasten op van de afwezige medewerker. Veel werkgevers weten niet hoe ze om moeten gaan met frequent verzuim. Ze sturen een medewerker door naar de bedrijfsarts en verwachten dat het probleem daar wordt opgelost. Maar er is meer dat je kunt doen om het proces bij ziekmelding te monitoren en verbeteren.

30december, 2023

Aanvullend geboorteverlof

30 december 2023|Algemeen|

Aanvullend Geboorteverlof Aanvullend Geboorteverlof is geregeld via de Wet arbeid en zorg (WAZO). Per 1 juli 2020 is bovendien De Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) geïntroduceerd. Als de partner (of daarmee gelijkgesteld persoon) van een werknemer pas bevallen is, dan kan de werknemer aanvullend geboorteverlof opnemen. Aanvragen aanvullend geboorteverlof Het [...]

Deel dit!

Meer nieuws van Basis Arbodienst

Basis Arbodienst is constant in beweging. Alles rondom werk en gezondheid verandert immers ook doorlopend. Wil je op de hoogte blijven van nieuwsfeiten over de voor jou als werkgever relevante onderwerpen? Geschreven door experts die met Basis Arbodienst samenwerken? Vul dan onderstaand je gegevens in en klik op abonneren. Vanaf dat moment heb je toegang tot onze database vol blogs over werk en gezondheid. Je mailgegevens worden niet gedeeld met andere partijen en je kunt je als je dat wil eenvoudig afmelden.

Ga naar de bovenkant