Leefstijlarts of leefstijlcoach

Leefstijlarts of leefstijlcoach

De leefstijlarts of -coach helpt jou gewoontes te ontwikkelen die passen bij je doelen in het leven en die je helpen in balans te zijn en blijven op een positieve manier.

Je leven in balans

Het leven bestaat uit eindeloos veel prikkels. Dat heeft soms verstrekkende gevolgen voor onze gemoedstoestand. Keuzestress, hoge verwachtingen en overmatig veel informatie kunnen namelijk gevolgen hebben voor onze gezondheid. Het heeft effect op ons privéleven én ons werkleven. Gevolg van die eindeloze prikkels zijn stressklachten, burn-outs en overgewicht.

Je leven weer op de rit

Het vinden van een balans tussen al die prikkels doe je door de juiste keuzes te maken. Keuzes waar jij je goed bij voelt, die je helpen en die bij je passen. Maar hoe doe je dat? Met de hulp van een leefstijlarts of leefstijlcoach van Basis Arbodienst lukt het. Samen maak je een plan voor jouw leven. Ook zorg je ervoor dat er afstemming is met eventuele andere trajecten en adviezen die voor jou belangrijk zijn. Alles is erop gericht dat je weer vertrouwen krijgt, gemotiveerd bent en je blijft ontwikkelen.

Wat een leefstijlarts doet ?

Een leefstijlarts of leefstijlcoach helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is om te functioneren in het leven. Hij of zij leert je hoe je grip kunt krijgen op jouw dagelijkse gewoontes. Zo werk je samen toe naar jouw persoonlijke doel.

Kenmerken van leefstijlcoaching:

  • De leefstijlarts of -coach behandelt geen ziektes of problemen maar werkt met je toe naar je doel.
  • Hij zoekt samen met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken.
  • Hij zorgt dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je de nieuw ontwikkelde gewoontes vasthoudt.