Casemanagement

Casemanagement vanaf dag 1 van het verzuim

Casemanagement bij verzuim en re-integratie is van groot belang voor ondersteuning en procesbewaking vanaf de eerste ziektedag. De casemanager bewaakt de voortgang en zorgt dat het herstel- en re-integratieproces optimaal verloopt.

Eigen regie bij re-integratie

Als je medewerker langdurig ziek wordt, moeten jullie er samen alles aan doen om hem zo goed mogelijk te re-integreren. In principe is het de eigen verantwoordelijkheid van werkgever, de leidinggevenden en de medewerker om dat goed te faciliteren en regelen. Dat noemen we eigen regie.

In dat proces moet je echter ook aan allerlei regels voldoen, bijvoorbeeld die van de Wet Verbetering Poortwachter (WVP). Veel gedoe dus, waar je als werkgever niet direct op zit te wachten. Je hebt al genoeg te doen. Kom je er samen met je medewerker niet uit? Basis Arbodienst helpt je verder.

Casemanager van Basis Arbodienst

Onze casemanager ondersteunt jou en je medewerker, en bewaakt het proces vanaf de eerste ziektedag.

Ons principe in casemanagement?

De juiste aandacht op het juiste moment. Alleen voor de mensen die het echt nodig hebben. Daadkrachtig, objectief en oplossingsgericht. En met lef. Basis Arbodienst wil niet alleen het proces volgen maar vooral oog hebben voor de problematiek. Wij bekijken binnen de mogelijkheden wat kan en mag. In ieders belang!

Maatwerk verzuimbeleid

Wil je standaard bij ieder verzuim een huisbezoek? Dat kan. Wil je maatwerk per verzuimmelding? Ook dat kan. Het gaat ons erom dat jij wordt ondersteund op een wijze waar jij je comfortabel bij voelt. Die past bij de cultuur van je bedrijf en je stijl van leidinggeven. Zijn je leidinggevenden in staat om zelf gesprekken te voeren met je medewerkers, om moeten ze daarin nog geholpen worden? Basis Arbodienst ondersteunt op elk vlak.

Meer weten over onze aanpak en de flexibele mogelijkheden?