Werkplekonderzoek

Werkplekonderzoek helpt verzuim voorkomen

Met een werkplekonderzoek voorkom je klachten en verzuim door in kaart te brengen hoe werkplek en werkproces geoptimaliseerd kunnen worden voor optimale en duurzame prestaties van je medewerkers met minder uitval.

Verzuim voorkomen

De werkplek: daar breng je veel tijd door. Het is dus belangrijk dat je daar op je gemak bent, zowel fysiek als mentaal. Maar hoe zorg je daarvoor als werkgever?

Een medewerker die repeterende werkzaamheden uitvoert, langdurig achter een beeldscherm zit of te maken heeft met zware fysieke belasting, heeft een verhoogde kans op uitval wegens ziekte. Er kunnen fysieke klachten aan de nek, rug of schouders optreden. Ook kan een bestaande klacht erger worden. Een veilig ingerichte werkplek en gezonde werkomstandigheden bevorderen juist de productiviteit. Zo voorkom je dat je medewerker ziek wordt en verminder je dus verzuim. Bovendien zijn je medewerkers gelukkiger. Een win-winsituatie!

Een werkplekonderzoek van arbodienst Basis Arbodienst

Een werkplekonderzoek kan op iedere werkplek worden verricht, van kantoor tot productie. Wij van Basis Arbodienst stellen je medewerker vragen over zijn werkplek, werkgedrag en werkorganisatie en kijken hoe het beter kan zodat uitval wordt voorkomen en prestaties op de werkplek verbeteren. Goed voor je medewerker en goed voor jou en je bedrijf.

Er wordt onder andere gekeken naar:

  • de fysieke belasting;
  • ergonomie van de werkplekinrichting;
  • omgevingsfactoren zoals het klimaat, verlichting, geluid en trillingen;
  • veiligheid op de werkplek;
  • het werkgedrag, de werkorganisatie, werkverhoudingen en het voorkomen van stress.

Arbeidsfysiotherapie van Basis Arbodienst

Kortom: hoe richt je een werkplek zo in dat je medewerker zo min mogelijk risico loopt op klachten? Hoe en met welke hulpmiddelen kun je het werk verlichten? En wat is de beste werkhouding? Dat zijn allemaal vragen waar de specialisten van Basis Arbodienst antwoord op geven. Jij en je medewerker krijgen gerichte adviezen om de werkplek te optimaliseren.