Hettie van de Schepop
Hettie van de SchepopArbeidsdeskundige

Hettie van de Schepop – Arbeidsdeskundige

Mens, Werk & Inkomen. Drie significante pijlers voor mij als arbeidsdeskundige om op professionele wijze de belasting in een functie versus de belastbaarheid van het individu te beoordelen, coachen en begeleiden. Met arbeidsparticipatie als doelstelling creëer ik een duurzame basis waarmee inkomen gewaarborgd en kosten bespaard worden. Hier maak ik me in alle facetten van het arbeidsdeskundige vak hard voor.

Van 2008 tot 2011 ben ik re-integratiecoach geweest bij CBZ. In 2012 heb ik mijn diploma Arbeidsdeskundige gehaald en in 2013 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Van de Schepop Advies. Vanaf 1 januari 2022 werk ik ook voor Basis Arbodienst.

Mijn werkgebied is de regio Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn.

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is, komt er een moment waarop de bedrijfsarts een arbeidsdeskundig onderzoek wil laten doen.
Een arbeidsdeskundige beoordeelt of een werknemer re-integratiemogelijkheden heeft en zo ja, welke. En of het werk dat past binnen de mogelijkheden van de werknemer, binnen de eigen organisatie gevonden kan worden (1ste spoor re-integratie). Mocht dat niet lukken dan wordt ook gekeken naar de mogelijkheden bij een andere werkgever (re-integratie spoor 2).

Taken arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige stelt vast of iemand in staat is om te werken. De arbeidsdeskundige onderzoekt welke stappen de werkgever en werknemer kunnen nemen om terugkeer naar het werk mogelijk te maken Hiervoor werkt een arbeidsdeskundige samen met een bedrijfsarts (verzekeringsarts of een medisch adviseur). De bedrijfsarts stelt een functionele mogelijkheden lijst (FML) op waarmee de arbeidsdeskundige zijn onderzoek kan starten. Verder adviseert de arbeidsdeskundige over tal van onderwerpen. Kan de werknemer terugkeren naar zijn eigen werk of moet de werkomgeving worden aangepast? Zijn er andere werkzaamheden die werknemer kan doen? Zijn er vragen voor het om- of bijscholen van de werknemer? Komt een werkgever in aanmerking voor subsidies?

Kan Hettie van de Schepop iets voor je betekenen? Vul dan het contactformulier in, mail naar info@basisarbodienst.nl of bel naar 085-4835804.